تاریخ:۱۵اسفند ۱۳۹۹

اطلاعات عمومی برنامه
معرفی قله شهباز
موقعیت جغرافیایی قله شهباز
قله شهباز در استان مرکزی و در رشته کوههای ممتد مرکزی ایران قرار گرفته و رشته کوهی منفرد بوده و در جنوب غربی روستای سورانه از توابع شهرستان شازند قرار دارد و دارای۳۳۸۸ متر ارتفاع است . راه دسترسی به آن ابتدا استان مرکزی سپس شهرستان شازند در فاصله ۳۵ کیلومتری شهر اراک (مرکز استان) و پس از آن روستای سورانه در ۶ کیلومتری شازند است.
راههای صعود به قله :
۱- مسیر شمالی که مبدا صعود روستای سورانه و نزدیک امامزاده عبدالله است و چشمه دائمی نیز در نزدیک آن وجود دارد.
مسیر جان پناه تا قله سنگی و شیب دار است و در برخی از قسمتها نیاز به طناب دارد ولی این مسیر دارای یک راه فرعی است که به پناهگاه ختم نمی شود و از کف دره قیله به سمت قله ادامه پیدا می کند و چنانچه خطر ریزش بهمن نداشته باشد برای صعود زمستانی بهتر است.
۲- مسیر جنوبی : برای دسترسی به این مسیر از شازند به سمت نور آباد حرکت کرده تا به تابلو اردوگاه امیرکبیر رسیده که در سمت چپ جاده واقع شده است . حدود ۲ کیلومتر جاده آسفالت را طی کرده تا به اردوگاه فرهنگی تربیتی آموزش و پرورش رسیده و در صورت هماهنگی می توان وارد شد یا از جاده خاکی کنار اردوگاه عبور کرد .
۳- مسیر غربی – مبدا صعود شهرستان شازند و جنب اداره آموزش و پرورش است . پس از یک ساعت به پناهگاه رسیده که در نزدیکی خط الراس قرار دارد . مسیر قله برج و قله علیخانی و بعد شهباز که در انتهای خط الراس است
شرح گزارش برنامه صعود به قله شهباز
طبق برنامه تعیین شده جدول اسفند ماه ، روز جمعه مورخ ۱۵ اسفند ۹۹ ساعت ۰۰:۱۵تعداد چهارده نفر از دوستان در محل قرار (کرج، میدا ن امام حسین جنب پارکینگ چمران ) حاضر شده ، ساعت ۰۰:۳۰ با یک دستگاه میدل باس به سوی اراک حرکت کردیم دو نفر دیگر از دوستان در پل فردیس و یک نفر در قم به ما پیوستند. هوا با رانی بود و از ابتدا طبق نظر پلیس راه موظف به رعایت سرعت حداکثر ۶۰ کیلومتر در ساعت شدیم .خواب شبانه در ماشین چندان جدی نبود . قبل از رسیدن به مقصد توقف کوتاهی در یک مجتمع رفاهی داشتیم و ساعت ۶:۳۰ به پا ی کار یعنی روستای سورانه و محل امام زاده رسیدیم ،ساعت ۷ استارت حر کت بود، هوا بسیار سرد بود ، بارش باران همچنان ادامه داشت مسیر اولیه نشانی از برف نبود، اما حرکت در گل چسبنده هیچ کم از برف کوبی نداشت.شدت باد ، پانچوها را بلا استفاده می کرد.
استفاده از پانچو مخصوصا در زمانی که باد شدت می گیرد ،احتمال عدم تمرکز در گام برداری را بیشتر می کند. البته پوشش گورتکس نیز هرچند از پس، مقابله با باد به خوبی بر می آید اما در هنگام بارش باران جوابگو نیست ، مسئول فنی در طول مسیر نحوه استفاده درست از باتون ، حمل کلنگ روی کوله رابه برخی از دو ستان یادآور شدند.
.در ساعت ۸:۲۰ با نظر سرپرست برای صیحانه در محل سنگی که مناسب بود به مدت یک ربع توقف داشتیم جایی که شدت باد و بارش کمتر شده بود.
افزایش ارتفاع با با رش برف همراه بود طبق نظر مسئول فنی که راهنمای تیم نیز بودند از مسیر دهلیز راهی شدیم، در ابتدا حجم برف کم بود ولی هر چقدر بالاتر می رفتیم با افزایش شیب ارتفاع برف نیز بیشتر می شد . از همین رو از همان ابتدا کار برف کوبی به نوبت و منظم شروع شد . تقریبا هر یک ساعت نیزتوقفی ۵ دقیقه ای و سرپایی برای خوردن تنقلات و نوشیدن آب داشتیم.
( لازم به ذکر است که سرپرست برنامه طی پیامی در گروه تلگرامی، مسئولیت دوستان را از قبل مشخص کرده بودند.: کمک سرپرست : بهنام محمدی ،جلودار: بهروز پدرود، عقبدار: فرهاد مختارپور، عکا س: علی قدیری…)
حرکت سریع ابرها در آسمان حکایت از وزش شدیدتر باد در ارتفاع بالا داشت ،علیرغم برف کوبی و سختی راه ،گهگاه نمی شد چشم بر منظره ی دل انگیز و روحبخش رقص و بازی ابرها بست. هوا بسیار متغیر بود و شدت باد نیز . با نزدیک شدن به انتهای دهلیز برای اضافه کردن لباس ، کلاه طوفان و دستکش پر توقف کوتاهی داشتیم چرا که در روی یال احتمال افزایش شدت باد و افت دما بود. ساعت ۱۲:۲۵ به بالای دهلیز رسیدیم و حالا یکباره آ فتاب به پهنای آسمان لبخند زد و با سخاوت تمام نور و گرمای خود را بر جانهای مشتاق ما و دشت سفید و سرد پا شید .دیدن قله شهباز که چون شهبازی در همان نزدیکی به ما چشم دوخته بود، اشتیاق مان را برای صعود دوچندان می کرد. با هماهنگی مسئول فنی ضمن مجهز شدن به پوشش های لازم و حمل طناب انفراد ی و کارابین بعضی از دوستان کوله هایشان را جا گذاشتند و همگی به سوی قله روان شدیم . شیب تند ، سنگی و صخره ای با پوشش برف و یخ وشدت باد حرکت را کند می کرد .اما نور افشانی خورشید مایه ی دلگرمی بیشتر بود . در ساعت ۱۳بر فراز قله ایستادیم ،از روی قله ی شهبازقلل زاگرس ،خط الراس اشترانکوه و قلل سفید خانی و مگسک دیده می شد. . بعد از گرفتن چند عکس یادگاری به فاصله یک ربع ، سریع به همان محل کوله ها برگشتیم بعد از صرف ناهار درساعت ۱۳:۵۰ به سوی دهلیز راه افتادیم.
با کم شدن ارتفاع شدت باد نیزکمتر شد با صلاحدید سرپرست و مسئول فنی قسمتهایی از مسیر برگشت با لیز خوردن روی برف کار فرودمان سهل تر شد. ساعت ۳:۲۵ پایین دهلیز بودیم نزدیک چند تخته سنگ اتراق کردیم همانجا که از اول هم پوشش برفی ندا شت و مسیر تقریبا کفی بود اما گل چسبنده همچنان مزاحم بود .دونفر از دوستان هنوز نرسیده بودند .بعد از حدود یک ربع به راه افتادیم ، دوستانما ن از دور پدیدار شدند، بعد از ده دقیقه ی دیگر که منتظر ماندیم متاسفانه متوجه شدیم که یکی ازهمنوردان به علت فرورفتن پا در تله ی برفی ظاهرا دچار آسیب در ناحیه زانوی شده و به راحتی نمی تواند پا را حرکت دهد.، اما حال عمومیش خوب بود. مسئول فنی با زانو بندی که همراه داشتند زانویش را بستند و در کنار ایشان به حرکت ادامه داد ند.دونفر دیگر از دوستان نیز با آنها همراه شدند.سایر اعضای تیم با سرپرست جلوتر حرکت می کردند.. در ساعت ۱۶:۳۵ به محل امام زاده رسیدیم و حدود یک ساعت بعد همنورد آسیب دبده و سایر همنوردان نیز رسیدند .ساعت حدود ۱۷:۴۵ سوار شده وبه سمت اراک حرکت کردیم. ساعت ۱۸:۳۰ برای صرف شام در یکی از رستوران های اراک به مدت یک ساعت توقف داشتیم . برای راحتی دوستان تهرانی طبق قرار قبلی مسیر برگشت ازتهران به کرج بود و بعد از پیاده شدن دوستان تهرانی در ساعت ۱ بامداد به کرج رسیدیم و یک روز زیبا و خاطره انگیز را در کنار همنوردان پشت سر گذاشتیم.
نقاط قوت برنامه :
۱- شناسایی منطقه طی یک صعود قبل از برگزاری برنامه توسط مسئول فنی
۲ – با خبری ازگزارش کامل پیش بینی هواشناسی و آگاهی از وضعیت دقیق هوا و ا تخاذ تصمیم برای اجرا ی برنامه در خود منطقه ی موردنظر
۳- مجهز بودن تیم به تجهیزات لازم
۴ – همکاری و همدلی افراد تیم
نقاط ضعیف برنامه
نقاط ضعف برنامه:
۱ – به درازا کشیدن زما ن برگشت.( به دلیل برگشت از مسیر تهران و توقف برای شام در اراک)
۲- نبودن بیسیم در ددست عقبدار تیم ( وگرنه زودتر از وضعیت همنوردمان با خبر می شدیم.)
تهیه و تنظیم عکس : علی قدیری
سرپرست برنامه: مینا حسینی
گزارش :فرخنده بوستانی
باشگاه کانون کوه
۱۵ اسفند ۱۳۹۹
- برنامه صعود به قله قلعه دختر
- برنامه صعود به قله سهند
- کارگاه اموزشی آسمان شب
- شرایط عضویت در باشگاه کانون کوه
- برنامه صعود به قله شاهو در پاوه و طبیعت گردی منطقه اورامانات
در سکوت سخت تلاش کن، بگذار موفقیت صدای تو باشد.
نظر (0)