تاریخ:۱۱مهر ماه ۱۳۹۹
منطقه اجرای برنامه: البرز مرکزی .لواسانات . روستای امامه .
مدت برنامه: ۱ روزه
ارتفاع قله : ۳۹۱۲ متر
ارتفاع روستای امامه : ۲۲۵۰ متر
وضعیت آب وهوا : آسمان صاف تا قسمتی ابری
سرپرست برنامه :خانم فرخنده بوستانی
معرفی قله مهرچال و پوشش گیاهی- جانوری:

قله مهرچال با ارتفاع ۳۹۱۲ متر در رشته کوههای البرز مرکزی، شمال روستای امامه، حدفاصل دشت لار و منطقه کوههای لواسانات واقع شده و به دلیل مسیر طولانی و شیبهای کم و بیش زیاد در مسیر، یکی از قلل سرسختتر و نسبتاً ناشناخته البرز مرکزی محسوب میشود.
این قله از سمت شمال با یک خطالرأس نعلی شکل به قله پیرزن کلون(کلوم) و از سمت شرق به قلل آتشکوه و ریزان متصل میباشد. جناح شمال شرقی قله دشت لار است و دامنههای جنوبی آن توسط دیوارههای بلندی به دشت راحت آباد و کُند بالا منتهی میشود. فاصله روستای امامه تا تهران، حدود ۲۵ کیلومتر است.
این قله را میتوان از طریق روستای امامه و دشت مهرچال صعود کرد. دشتی که وسعت آن زیاد نیست اما با رودخانه زیبایی که در وسط آن جریان دارد، مکان بسیار زیبایی برای استراحت یا کمپینگ میباشد. مسیر دیگر صعود به آن از طریق روستای گرمابدر و خطالرأس قله پیرزن کلون میباشد. امامه یکی از روستاهای بزرگ بخش «رودبارقصران» است که معمولاً کوهنوردان جهت صعود به سه قله «مهرچال، پیرزن کلون و هم هن» از این منطقه اقدام می کنند. در شمال شرقی روستای امامه و در ارتفاعات مشرف به درهای که به «باغ تنگه» شهرت دارد، بقایای قلعهای قدیمی وجود دارد که به قلعه امامه یا قلعه مازیار معروف است. این قلعه بر فراز صخرهای سنگی احداث شده که در میانه دو شاخه شرقی و غربی باغ تنگه واقع شده است.
این قله که به دلیل طول مسیر زیادش کمتر مورد توجه کوهنوردان قرار می گیرد، از شرق توسط یک گردنه به قله آتشکوه و از جهت شمال هم به قله پیرزن کلوم متصل و از دیگر جهات جغرافیایی کاملأ آزاد است. قله مهرچال از شمال به منطقه گرمابدر لار، از جنوب شرقی به افجه، از جنوب به کند و از جنوب غربی به روستای امامه محاط میشود.در فصل بهار تمام یال های این منطقه پوشیده از گیاهان سرسبز و گل های وحشی کوهستانی است که با توجه به درجه حرارت مناسب هوا و پرآبی منطقه، صعود تیم ما با طراوت و شادابی بسیاری همراه بود.
از پوشش گیاهی مسیر صعود می توانم به الرگ (گلپر) ، الهو ،گرز ،کما ،آیشم ، آویشن و تعداد محدودی درختچه شیرخشت ، سبزیهای کوهی مثل والک ،لرچک ، شورک یا همون تره کوهی ، پونه ،گون اشاره کنم.گونه های جانوری متنوع کل و بز و قوچ و میش گرگ، روباه ،خرگوش ، گراز ، تشی – مار- وانواع پرندگان نغمه خوان و شکاری و کبک در این منطقه زندگی می کنند. همچنین این قله از شرق توسط یک خط الراس به قله های آتشکوه – ریزان – ساکا و پرسون می رسد . در شمال این قله میتوان قله آسمان کوه را مشاهده کرد ، در شمال شرق قله های جانستون ،برج ،خلنو و حتی نرگس ها دیده می شوند . در شرق خط الراس کلون بستک به سرکچال ، قله های آبک و روته قرار دارند . در جنوب و جنوب غرب منطقه حفاظت شده ورجین ، قله ورجین ،دارآباد و همچنین توچال قابل مشاهده هستند .
گزارش برنامه:
بامداد روز جمعه ۱۱/۷/۹۹ ساعت ۳:۴۵ از کرج و ۴:۱۵ از تهران حرکت به سمت روستای امامه شروع شد.
طبق اعلان قبلی ، مقرر شده بود که این برنامه به سرپرستی خانم شکوفه چاردولی برگزار شود که متاسفانه ایشان به دلیل کسالت، ۱ ساعت قبل از برنامه اعلام انصراف کردند و کمبود حضورشان در سراسر برنامه احساس میشد. ساعت ۶ صبح به روستای امامه رسیدیم. ساعت ۶٫۱۵ پای کار بودیم و پس از معارفه دوستان و توضیحات سرپرست و تعیین سرقدم و عقب دار و مسول عکاسی و گزارش نویسی حرکت را آغاز کردیم.

پس از ۱۵ دقیقه پیمایش با سرقدمی آقای بهروز پدرود و گذشتن از قلعه مازیار در ساعت ۶:۱۵ برای نرمش توسط آقای صابر دلالت توقف کردیم و در ساعت ۶:۳۰ مجددا حرکت را در مسیر پاکوب شروع کردیم.
ساعت۷:۲۵ برای استراحت به مدت ۵ دقیقه توقف داشتیم. برای صرف صبحانه پس از گذشتن از ابشار زیبا و تنگه محراب، رسیدن به زمین تخت کنار رودخانه، به مدت ۳۰ دقیقه توقف داشتیم. هوا افتابی و نسبتا خنک بود .نزدیک آبشار چشمه کوچکی زیر صخره ها وجود داره که دوستان برای پر کردن قمقمه های آب، از آن استفاده کردند.
مجددا حرکت خود را شروع کرده و ساعت ۱۰:۲۰ دقیقه برای استراحت توقف داشتیم .پس از حدود ۱ ساعت کوهپیمایی در ساعت ۱۱:۳۵ به مدت ۵ دقیقه استراحت کردیم و به سمت قله مهرچال از یال اصلی حمله کردیم.
همه همنوردان با قدرت و روحیه بسیار عالی به سمت قله در حرکت بودند.در ساعت ۱۲٫۴۵ به قله مهرچال رسیدیم و برای عکاسی و استراحت به مدت ۳۰ دقیقه توقف داشتیم.
بر فراز قله باد نسبتا سردی شروع به وزیدن کرد .از قله مهرچال، قلل پیرزن کلوم و همهن قابل دیدن هستند. همچنین لواسان بزرگ و سد لتیان نیز دیده می شد.
ساعت ۱۳:۱۵ به منظور فرود، حرکت کردیم و پس از گرفتن عکس در کناره سنگ چین های پایین قله به سمت پایین سرازیر شدیم. پس از حدود ۱ ساعت در ساعت ۱۴:۲۰ برای استراحت و کم کردن لباس ۵ دقیقه توقف داشتیم. در ساعت ۱۵٫۱۰ به دشت محل تلاقی سه یال مهرچال ، پیرزن کلوم و هم هن رسیدیم و در کنار رودخانه اتراق کردیم. دوستان برای رفع خستگی پا به آب زدند.

پس از نیمساعت ،تعدادی از همنوردان خط الراس به محل اتراق ما رسیدند ولی ۳ نفر از اعضای گروه دوم تاخیر داشتند.
مسول فنی گروه ها، آقای مصطفی تخیری ، تصمیم گرفتن ۳ نفر از دوستان جهت راهنمایی و امداد به سمت همنوردان متاخر حرکت کنند.
بقیه همنوردان در ساعت ۱۶:۲۰ دقیقه حرکت خود را به سمت پایین شروع کردند.در ساعت ۱۷:۴۵ دقیقه برای استراحت توقف داشتیم. بدلیل تاخیر بوجود امده ، هوا تاریک شد و در انتهای مسیر بازگشت مجبور به استفاده از هد لایت شدیم. همچنین در انتها، از مسیر اصلی منحرف شدیم که با تلاش راهنمای گروه و سر قدم موفق به یافتن مسیر جایگزین شدیم و با عبور از صخره ها در ساعت ۱۹:۴۰ دقیقه به اتوبوس رسیدیم.
به مدت۴۰ دقیقه در اتوبوس منتظر رسیدن سایر دوستان بودیم و در ساعت ۲۰:۲۵ دقیقه( با حدود ۲:۳۰ ساعت تاخیر در برنامه) از مسیر لواسان به سمت تهران وسپس کرج حرکت کردیم.


اطلاعات کلی برنامه
سرپرست برنامه: فرخنده بوستانی
کمک سرپرست :مجید عربی
مسئول فنی: مصطفی تخیری
راهنما: حسین موسوی تبار(دایی حسین)
مسول پروتکل های سلامتی: موسی نوبهار
عکاس: موسی نوبهار- مجید عربی- حسین موسوی تبار(دایی حسین)
جلودار: بهروز پدرود
عقب دار: صابر دلالت
نفرات شرکت کننده:
آقایان: مصطفی تخیری-صابر دلالت-بهروز پدرود- حسین موسوی تبار -مجید عربی-آرش مقامی- موسی نوبهار-مهدی حاجی زاده- کاوه آزاد- غلام رضا کریمی
بانوان: فرخنده بوستانی- اعظم افشاری-محدثه مهیمنی
تعداد نفرات شرکت کننده: ۱۴ نفر
تهیه کننده گزارش : آرش مقامی
موسسه فرهنگی ورزشی دوستداران قله ها و طبیعت
(کانون کوه)
مهرماه ۱۳۹۹