موسسه فرهنگی ورزشی دوستداران قله ها و طبیعت (کانون کوه)

صعود به قله ورکش  فراخ نو- ناز   

                                                                  تاریخ ۱۴/۰۳/۱۴۰۰

 

صعود به قله ورکش - ناز
صعود به قله ورکش – ناز
گزارش صعود به فله ورکش و ناز
گزارش صعود به فله ورکش و ناز
گزارش صعود به فله ورکش و ناز
ترک برنامه صعود به فله ورکش و ناز
ترک برنامه
ترک برنامه صعود به قلل ورکش فراخ نو و ناز

نام و نام‌ خانوادگي تهیه كننده: آزاده بردابرد و شکوفه چهاردولی      مقياس : متر        منبع : نرم افزار viewranger و Relive همچنین

استفاده از سایت www.wikiloc.com

 

دانلود ترک کوههای فراخ نو ، ورکش و ناز از روستای سنج

موقعیت جغرافیایی:

قله اشگدر- ورکش- ناز:

قلل کهار، میشه نو، ناز و وارکش در جهت شرق مجموعه قلل علم کوه در شمال، قله شاه البرز در شمال غربی، قلل دوگانه کروج در سمت غرب، قلل اسپیدی بند، مگس سنگ و زردی بند در جنوب غربی، قلل، قبله بند، وردی بند، سوته، خرگوش نو، اشگدر و خرابه نو در جنوب، قله ناز به ارتفاع ۴۱۰۸ متر بعد از شاه البرز از مهمترین قلل منطقه طالقان به شمار می آید که در شرق البرز غربی قرار دارد و از جنوب به دره چالوس و از شمال به طالقان منتهی می شود . خط الراس شرقی این قله به قله های میشینه نو،‌ کهار ،‌ هفت خوان،‌ کلاش ویا و کرچان، متصل است. درشمال این خط الراس ، دره زیبای طالقان و روستاهایی مانند گته ده و آزاد وجو دارد. درجبهه جنوبی کوههای ناز و کهار روستاهای کلوان و کلها قراردارند. برروی یال جنوبی این کوه در ارتفاع ۳۲۵۰ متر جانپناه سیادر واقع است.

 

مسیرهای صعود:

رایج‌ترین مسیر صعود این قله از روستای کلوان و جانپناه ناز (سیادر) می‌باشد.

جمعه ۱۴خردادماه ۱۴۰۰ساعت ۳:۴۵ صبح از تهران، ۴:۱۵ صبح از کرج میدان توحید با یک دستگاه مینی بوس از مسیر جاده آتشگاه به سمت روستای برغان حرکت کردیم و۵۰۰ متر مانده به برغان سمت چپ جاده مسیری با شیب تند که تابلویی روستای سنج را نشان می دهد وارد جاده آسفالت شده و به سمت سنج حرکت کردیم پس از رسیدن به روستا و پارک وسایل نقلیه ساعت ۵:۳۰ صبح رسیدیم و با نرمش و گرم کردن آماده حرکت شدیم، از میان روستا شروع و در انتهای روستا و در میان باغ ها بر خلاف مسیر رودخانه وارد دره سنج شدیم. پس از چهل دقیقه پیاده روی به اولین آبشار(جیرین اوراز یا ابشار پایینی ) رسیدیم و از سمت چپ آبشار شیب نسبتا تندی در مسیر پاکوب به راه خود ادامه دادیم.

پس از طری سه آبشار زیبای دیگر وارد دشتی زیبا ( دشت توکوه یا توکین) شدیم .ابتدای دره در سمت غرب و چپ رودخانه چمنزار پر آب و سرسبز رخ نمایی می کند. چشمه ای که توسط یک لوله آب خروجی آن هدایت می شود آب سرد و گوارایی را برای رفع تشنگی هدیه می کند.طول دشت توکین از ابتدای آن در سمت جنوب تا انتهای آن در سمت شمال۲/۱ کیلومتر است. ابتدا و انتهای سر سبزتری دشت از بخش میانی آن است تعدادی درخت هم در آن وجود دارد. به علت کمتر شدن آب در این مقطع زمانی و بافت شنی دشت، از آب رودخانه بالاتر و چشمه ای به نامقلقلک سر چشمه می گیرد که در میان دشت به زیر بافت شنی منتقل شده و در انتهای دشت خارج مشود، کمی قبل از انتهای منطقه توکین در زیر درختان در ساعت ۱۰/۸ به مدت ۳۵ دقیقه برای صرف صبحانه نشستیم .

این منطقه محل مناسبی جهت شب مانی است. به خصوص در انتهای دره در سمت شمال غربی و در زیر دامنه صخره ای محل مناسبی جهت برپایی چادر وجود . دارد. پس از صرف صبحانه حرکت را در دره در جهت شمال ادامه دادیم. کمی پس از طی مسافت در کف دره، مسیر پاکوب بعد از۱۵ دقیقه به یک دو راهی در پاکوب رسیدیم که به دو راهی کلوره معروف است یک راه در جهت شمال به سمت انتهای دره و چشمه می رسد و یک راه در سمت شرق به گوسفند سرای کلوره منتهی می شود، راه شرقی را انتخاب کردیم. ادامه مسیر داده کمی جلوتر به گوسفند سرای کلوره رسیدیم چشمه ای داخل دره کناری گوسفند سرا است که آب آن به وسیله لوله تا نزدیکی گوسفند سرا هدایت می شودکه در واقع تا قله دیگر چشمه ای وجود ندارد و میتوان آب برداشت در جهت شرق در امتداد پاکوب ادامه مسیر دادیم به منطقه ای زیر شیب منتهی به خط الراس رسیدیم که در زبان محلی به سی چم معروف است، شیب تند قبل از خط الراس را به صورت زیگزاگ طی کردیم و ساعت ۱۲ به بالای خط الراس رسیدیم.

در اینجا بدلیل محدودیت زمانی که داشتیم با صلاحدید سرپرست برنامه به سه گروه تقسیم شده و گروه سوم شامل ۱۶ نفر در ساعت ۱۲:۳۰ ظهر قله ورکش را صعود کردند

همنوردان کانون کوه بر فراز قله ورکش

 

گروه ۶ نفره دوم شامل جناب عینی عقب دار برنامه، خانم چهاردولی کمک سرپرست و الهام مشفق، آزاده بردابرد، محمد خالوئی به سمت قله ناز حرکت کردند تا قبل از ساعت ۱۴ به قله ناز برسند و با توجه به قانون ۱۴ با تمام تلاش خود و در ساعت ۱۳:۳۰ ظهر به قله فرعی به ارتفاع ۳۸۰۸ متر و نزدیک به قله ناز رسیدند و با توجه به قانون ۱۴ در کوهنوردی با صلاحدید مسول فنی هر جای از کوهستان باشند باید برگردند و از ادامه صعود خودداری کنند، تیم به گرفتن چند عکس و صرف ناهار به کاهش ارتفاع و برگشت ادامه دادند.

گروه اول آقایان حماد جلیلی و حامد جلیلی به سمت قله ناز حرکت کردند و در ساعت ۱۴ به قله ناز رسیدند.

آقایان حماد جلیلی و حامد جلیلی برفراز قله ناز

در نهایت کل تیم ۲۴ نفری در ساعت ۱۷ در دشت توکین جمه و با کمی استراحت مسیر برگشت به روستا را طی کردند و با عبور از دره و آبشار در ساعت ۲۰ پای میدل باش جمع شدند.

 

نام و نام خانوادگی گزارش نویس                                                                               نام و نام خانوادگی سرپرست                            امضائ : آزاده بردابرد                                                                                   امضاء : مصطفی تخیری

 

موسسه فرهنگی ورزشی دوستداران قله ها و طبیعت (کانون کوه)

 

  تاریخ ۱۴۰۰/۰۳/۱۴

ازتلگرام کانون کوه دیدن کنید