موسسه فرهنگی ورزشی دوستداران قله ها و طبیعت (کانون کوه)
گزارش برنامه قله ارفع کوه
تاریخ 7/8/1400

شرح گزارش برنامه
از جهان گرچه بوستان خوشتر بوستان هم به دوستان خوشتر
ارفه کوه یا ارفع کوه در منطقه البرز شرقی با ارتفاع 2730 متر یکی از قلل مرتفع و مهم منطقه سوادکوه مازندران به شمار میآید. این قله در منتهی الیه شرقی خط الراس قله اوریم قرار دارد و در جنوب آلاشت در منطقه سوادکوه واقع است.
پوشش گیاهی در ارتفاع کمتر 1600 متر نیمه جنگلی، بعد از آن تا ارتفاع 2000 متر، جنگلی و از 2000 متر به بالا استپی میباشد.
از قلل دیگر منطقه میتوان قلل زیر را نام برد
خرو نرو، 3600 متر. جبهه شمالی آن از سنگر و سلیمان دره صعود میشود.
قله قدمگاه (سه شاخ)، 3650 متر از روستای بکر کمرود صعود میشود.
قله اوریم، 3270 متر که از روستای گرزین خیل و اوریم صعود میگردد.
مسیرهای صعود:
کوتاهترین مسیر و با شیب نسبتن زیاد بوده و بیشتر راه جنگلی میباشد – جبهه غربی که از ارفع ده صعود میگردد.
جبهه شمالی از دو آب صعود میگردد و طولانی ترین مسیر است و بیشتر راه جنگلی است.
جبهه جنوبی از ویسه سر صعود میگردد و مسیرش از غربی طولانیتر است.
آنتن دهی مسیر : در برخی نقاط آنتن وجود داشت
شرح برنامه :
تعداد 14 نفر همنورد قدیم و جدید، راس ساعت 3:15 صبح از میدان توحید کرج و دقایقی بعد در ساعت 3:30 روز جمعه مورخ 7/8/1400 با یک دستگاه مینی بوس از میدان امام حسین به مقصد ارفع ده حرکت کردیم.
طبق برنامه ریزی باشگاه قرار بود برنامه 2 روزه همراه با طبیعتگردی اجرا شود ولی اجرای برنامه از دو روز قبل به کوهنوردی یکروزه تغییر پیدا کرد.
در مسیر،3 تن از همنوردان دیگر در پیکان شهر به ما پیوستند و همچنین تعداد 4 نفر از همنوردان تهران با خودرو شخصی در ارفع ده به ما ملحق شدند.
هوای داخل مینی بوس قدری سرد بود و با توجه به شرایط کرونایی تصیمیم برای باز یا بسته شدن پنجره ها سخت بود.
هوا روشن شده بود که دورنمای پل ورسک را دیدم و این یعنی به مقصد نزدیک شدیم، به صلاحدید سرپرست برنامه به دلیل صرفه جویی در زمان برنامه، صبحانه را در مینی بوس میل کردیم.
بعد از حدود 35 کیلومتر در جاده فیروزکوه، و حدود ۷ کیلومتر بعد از ورسک، در سمت چپ بعد از ساختمان هلال احمر تابلوی روستای ارفعده مشاهده شد .
خلاصه بعد از طی جاده خاکی بطول 5 کیلومتر با شیب نسبتا زیاد به روستا رسیدیم.
بعد از آماده شدن، حدود ساعت 9 شروع به حرکت کردیم و وارد پاکوب در سمت راست شدیم. بعد از حدود 10 دقیقه ، برای نرمش و معارفه حدود یک ربع توقف داشتیم و آنگاه دوباره به مسیر ادامه دادیم خیلی زود وارد مسیر جنگلی شدیم ، دوستان و همنوردان هر یک از زیباییها و تجربیات برنامه های گذشته صحبت میکردند و چقدر این خاطره ها زیباست.
هوا کمی گرم بود ، صاف و آفتابی ، ابر زیادی هم نداشت .انتظار میرفت هوا خنک تر باشد ، خلاصه خیلی باب دل ما نبود.
از مسیر پاکوب میشد متوجه شد که چقدر این قله صعود شده است و بکر نبود. مسیر پاکوب شلوغ بود ، خوب معلوم است قله که به پایتخت نزدیک است، جنگلی و زیبا چرا که شلوغ نباشد.
من شخصا اولین بار بود این قله را صعود میکردم در برخی گزارشهای که از اینترنت خوانده بودم نوشته بود این قله همیشه مه آلود است اما اینگونه نبود اصلا اثری از مه نبود ، با خودم گفتم همه اطلاعات اینترنت قابل اتکا نیست.
همیشه باید بهانه ای برای شادی پیدا کرد، در میانه راه تولد آقای تخیری از خوبان کانون کوه، ساده و بی ریا مثل خود کوهستان…
شیب مسیر نسبتا تند شده بود ، دو نفر از همنوردان کمی با فاصله با گروه حرکت میکردند البته عقب دار با آنها همراه بود .
بعد از تمام شدن پاکوب در مسیر جنگلی به یکباره دشت وسیعی در روبرویمان ظاهر شد خیلی زیبا بود . برخی از ما یاد پهنه حصار کرج افتادیم. بعد از کمی استراحت به مسیر ادامه دادیم هوا خیلی دلچسب و خنک شده بود. در پشت سرمان قله خرو نرو مشاهده شد، کوه صخره ای و آلپی مانند، زیبایی مسیر را دو چندان میکرد و البته کوههای دیگر که یکی یکی نمایان میشدند.
ساعت 12:45 به قله رسیدیم ، حسابی شلوغ بود به سختی توانستیم یک عکس دسته جمعی با تابلو بگیریم ،
باز هم دشت و کوه و زیبایی …. چشم از دیدنش سیر نمیشد. هوا سرد شده بود ، ناهار را در قله خوردیم و همگی حدود ساعت 13:45 آماده فرود شدیم.
اما با تصمیم سرپرست و مسئول فنی و دیگر افراد مطلع ، جبهه شمالی که طولانی تر هم بود برای فرود انتخاب شد. در مسیر برگشت با برف و گل و شیب مواجه شدیم که برنامه را جذاب تر کرد .
نکته ای در این جا وجود داشت با کمک پیشکسوتان و راهنما مسیر توانستیم راه را بدرستی انتخاب کنیم و به ترک مسیر به تنهایی اکتفا نکنیم.
سپس وارد جنگل بکر زیبا شدیم ، واقعا نمیتوان آن زیبایی ها را در قالب این گزارش بنویسم. جز درخت و زیبایی و لطافت چیزی نبود. از آن مناظری که باید رفت و از نزدیک دید و لمس کرد آن همه طراوات را .
حدود ساعت 16:30 به چشمه پراو رسیدیم ، چشم نواز و رویایی.
چون نگران تاریکی هوا بودیم با سرعت بیشتری به مسیر ادامه دادیم . ساعت 18:20 به مینی بوس رسیدیم و ساعت 18:30 به سمت کرج حرکت کردیم، خوشبختانه ترافیک در مسیر نبود و ساعت 23:45 صحیح و سلامت به پارک چمران و 23:45 به میدان توحید کرج رسیدیم.
تعداد نفرات شرکت کننده:21 نفر
اعضاي شركتكننده :
عضو: بهروز پدرود، مینا حسینی، حسین نیستانکی، رمضان علی قدیری، مصطفی تخیری، شکوفه چهاردولی، حسین موسوی تبار، علی پناهی، غلام محمد کریمی، رضا امینی، فرخنده بوستانی
مهمان: مریم هوشمندی، سعید قدیری، آرش شهبازی، شادی شهبازی،ا بوذر شهبازی، سیما یوسفی، سمیه کاظمی، فریده مقدم، نصرالله کوهفر، امیر علیزاده
نام و نام خانوادگی گزارشگر نام و نام خانوادگی سرپرست امضاء: مریم هوشمندی امضاء: بهروز پدرود
نظر (0)