موسسه فرهنگی ورزشی دوستداران قله ها و طبیعت (کانون کوه)
گزارش برنامه قله طلا
تاریخ1400/10/3
شرح گزارش برنامه
طبق قرار قبلی ساعت 3:30 به همراه عده ای از همنوردان از میدان توحید کرج با مینی بوس راه افتادیم.با توجه به اینکه در ایستگاه تهران مسافری نداشتیم از مسیر اتوبان آزادگان مسبر را ادامه دادیم .سه راه افسریه یکی از همنوردان به جمع ماپیوست ودرنهایت در روستای جلیل آباد 3 نفردیگر از همنوردان با ماشین شخصی وآقای کاوه شصتی نیز به عنوان راهنمای منطقه و آشنا به مسیر ما را همراهی کردند. سه راه شریف آباد که رسیدیم سمت راست بسمت پیشوا روستای جلیل آباد تغییر مسیر داده و از روستاهای محمود آباد و جلیل آباد ادامه مسیر میدهیم بعد از روستای شورقاضی، حدود ۵۰۰ متر از جاده آسفالته خارج می شویم و سمت راست وارد جاده خاکی شده و حدود ۲ کیلومتر که جاده خاکی را طی کردیم به محل پارک ماشین در فضایی مسطح بالای دره رودخانه شورقاضی می رسیم.
متاسفاته حین مسیر ماشین شخصی یکی از همنوردان به دلیل شرایط نامساعد جاده خاکی از مسیر منحرف شد و مینی بوس ما به ناچار مسیری را به عقب برگشت و به کمک همنوردان مشکل حل شد و به مسیر ادامه دادیم .
ساعت ۷ صبح شروع صعود ، از دشتی پهن مانند کویر که در واقع مسیر عبور رودخانه فصلی شورقاضی است عبور می کنیم به چپ متمایل شده و وارد باریکه راهی ( کانال هایی که در اثر جاری شدن آب باران تشکیل شده اند.) می شویم پس از حدود ۲۰ دقیقه به سمت راست از روی سنگها بالا رفته و با ادامه مسیر به سنگی میرسیم با حفره های زیبا و مناسب عکاسی
کانال هایی که در اثر جاری شدن آب باران تشکیل شده اند.
با ادامه مسیر خیلی زود وارد پاکوب شدیم که این پاکوب تا قله ادامه دارد. قله ی طلا از زیر پرده ای از مه گاهی خودش را به ما نشان می دهد ، مسیر دارای فراز و نشیب های زیادی است از یک شیب تند بالا می رویم مجدد فرود کنیم و همینطور این صعود و فرود ادامه دارد تا زیر شیب تند قله .. پاکوب ها گاهی بقدری باریک می شود که فقط یکنفر می تواند از آن عبور کند در دو مسیر پاکوب روی یال ، دره ها به شکلی زیبا و با ابهت دیده می شود.ساعت 9:15 توقف کوتاهی رابرای صرف صبحانه و سپس معرفی و آشنایی با همنوردان داشتیم.
ساعت ۱۱ بود که بعد از گذشتن از شیب تند زیر قله ( این شیب چون به صورت تراورس بالا میرویم از سختی آن کاسته می شود ) به قله طلا در ارتفاع ۱۴۵۰ متر رسیدیم. آثار حفاری های غیر مجاز روی قله در جای جای قله دیده می شود.
در شمال ، شهر شریف آباد، شهرک های صنعتی و جاده ی تهران به مشهد و در غرب شهرهای پیشوا و ورامین و قرچک و روستاهای اطراف و در جنوب جاده قم به گرمسار و خط آهن تهران مشهد و دشت بزرگ ورامین و معدن ، در شرق کویر دشت زیبای منطقه مکرش کاملا مشهود است.
برای فرود در منطقه یال سرخ که می رسیم در قسمتی دو پاکوب دیده می شود که پاکوب سمت راست مسیر صعود هست و پاکوب سمت چپ برای فرود که بنام یال سرخ می نامند. حدود یک ساعتی از روی یال و پاکوب حرکت کردیم و سپس در نقطه مناسب از پاکوب جدا شده و از سمت چپ از روی شیبی که با خاک نرم پوشیده شده ارتفاع کم کردیم تا به کف دره رسیدیم.حدود 30 دقیقه توقف برای صرف ناهار داشتیم. دره در واقع مسیر رودخانه های فصلی است که در حال حاضر خشک و قابل عبور است. سمت چپ سنگهای حفره ای سر به فلک کشیده چشم را خیره می کند این سنگها به دلیل بارش اشکال زیبایی به خود گرفته اند ، بوته های تاغ و گز به وفور دیده می شد و همینطور سنگهایی بنام میکا ( سنگهای براق و شیشه ای با لایه های بسیار نازک که برای طَلق های سماور و همینطور چراغ های نفتی ( والُر و علاء الدین ) در قدیم استفاده می شد.
با ادامه مسیر از داخل دره به دشت رسیدیم (همان مسیر وسیع رودخانه که صبح از آن گذر کرده بودیم). از داخل دشت به راست و متمایل به شمال حرکت می کنیم.
بارش های اخیر باعث شده بود سنگهای رنگارنگ رودخانه ای از زیر خاک بیرون بیایند . معماری موش صحرایی را دیدیم که برای جلوگیری از آب رفتگی به داخل لانه اش تپه ای از خاک ها را بصورت ماهرانه جلوی سوراخ لانه اش ساخته بود.
پس از طی مسافتی از سمت چپ دشت از یک شیب کوتاه به بالا رفته و به روی تپه های روبرو می رویم و ساعت 16:00 به محل پارک ماشین ها رسیدیم.
منظره زیبایی از غروب آفتاب هنگام برگشت
تعداد نفرات شرکت کننده:17 نفر
اعضاي شركتكننده : مصطفی تخیری,حسین نیستانکی , علی قدیری,بهروز پدرود,مینا حسینی,اشرف زارعی,شکوفه چاردولی,علیرضا حسن زاده,عاطفه دامک ,محمد صیفی,موسی نوبهار,بهنام محمدی ,
عضو مهمان:شهربانو مصلحی , کاوه شصتی ,بهمن خالقی ,جعفر علیدوستی,قاسم قنبری
نام و نام خانوادگی گزارشگر نام و نام خانوادگی سرپرست
شهربانو مصلحی علی قدیری
سوم دی ماه 1400
نظر (0)